En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar alışılagelen kapı kolu üzere kabil.

Ancak bu mevzuda alakalı yönetmelikler ve mevzii otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate tuzakınmalıdır. Her yapı ciğerin yangın risk analizi konstrüksiyonlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.

Zihinsel sakat, tutuk yahut ıslah edilenlerin barındığı, yetkili personeli ötümlü görev başlangıcında olan ve yangın yahut gayrı evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek ehliyetli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına izin verilir.

Evgin çıkış bapları kuruluşsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların kellelıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri yüksek ode dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında nasıl kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, henüz bina tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnızca bulunduğu bünyenın sineerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını yangın kapısı bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek istirdat yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin cenahı teselsül, yangın kapıları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri kadar özge yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Sevap yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yapıcı raporunun alınması muhtevain en önemli adımdır.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dilek edilen örgüda yapım yazar, montaj ve tamir süreçlerinde lüzumlu mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile ağırlık kırmızııyoruz.

Bir Kanatlı Yangın Kapıları; Yegâne kanatlı tasavvurıyla, elverişsiz mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın simultane emin bir çıkış sağlamlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın veya acil gidiş vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Nitekim yangınlardan korunmak karınin baz olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page